keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Unelmien cosplaynurkka ja pari muuttujaa

Olin suunnitellut kirjoittavani seuraavaksi siitä, kuinka hienosti Atelier-paricosplay edistyy - tuo cosplay oli siis tarkoitus saada Traconiin päälle. Valitettavasti poikaystävä pääsi ko. tapahtumaan töihin mutta minä en, enkä sitten tietenkään tajunnut reagoida riittävällä nopeudella lippuhässäkkään, eli lippu jäi saamatta. Ainakin minulle iso osa cosplayta on se conissa puku päällä heiluminen, joten motivaatio Katlan ja Berielin suhteen on nyt hieman tauolla, vaikka kankaatkin on jo ostettu. Yritämme nyt kovasti keksiä, mihin coniin tuolla cosplaylla sitten voisi lähteä, kun poikaystäväkin on ensi kevään vaihdossa Irlannissa.

Hyviäkin uutisia on kuitenkin viime viikkoihin mahtunut! Kävimme maanantaina Jyväskylässä allekirjoittamassa vuokrasopimuksen ensimmäiseen yhteiseen asuntoomme, joten Ikea-kuvastoa ja internetin ihmeellisiä diy-sisustustutoriaaleja on tullut selattua. Tulevassa kaksiossa minulla on ensi kertaa mahdollisuus omistaa kokonainen nurkka ompelulle ja siten cosplaylle, joten tässä niitä sen luokan haaveita nyt paukkuu verkkokalvoillenne. Nämä silmiähivelevät kollaasit on koottu Polyvorella.

Tekniset ominaisuudet kuntoon

my dream sewing corner part 1: the technical stuff

Uskollinen Brotherini minulla jo on, mutta näistä tämän kesän rinkelirahoista koitan säästää myös saumuriin. Ompelin aikoinaan ylppärimekkoni kaverin saumurin suotuisalla avustuksella, ja sen jälkeen minkään oikean vaatteen tekeminen ilman sellaista on tuntunut suoraan sanottuna turhalta. Kyllähän se vaan aika paljon tuo vaatteelle lisää käyttöikää - cosplayn tapauksessa ehkä nopeuttaa työskentelyä ja antaa siistimmän lopputuloksen. Luultavasti ostan jonkun halvan käytetyn näin alkuun, katsoo sitten jos on tarve vaihtaa.

Säädettävä mallinukke on vähän kaukaisempi haave, mutta ehdottomasti tulossa ennen pitkää. Saakohan näitä Suomessa muualtakin kuin Eurokankaalta? Peruukkipää lienee jossain vaiheessa myös ajankohtainen.

Hyllyjä, hyllyjä kaikkialla

my dream sewing corner part 2: organizing

Organisointiosa on jo aika pitkälti hoidossa, sillä yliopistolla tyhjennettiin tänä keväänä suomen oppiaineen vanhaa kirjastoa, ja onnistuin luuttimaan sieltä toistakymmentä hienoa n. 60-luvun kirjaston arkistolaatikkoa. Niihin sai kivasti kaiken pienen ompelu- ja askartelusälän lajiteltua, joten enää pitäisi keksiä jotain ovelaa langoille, kaavoille ja kankaille. Kuinkas muut säilyttävät cosplayroinansa, esimerkiksi peruukit? Entäs ne valmiit puvut?

Sitten se sisustus

my dream sewing corner part 3: colors and something else

Uuteen asuntoon haluan vähintään reilunkokoisen tukevan työpöydän, sellaisen L-muotoisen mielellään. Kirkas ja hauskannäköinen pöytälamppu ja semmoinen tosi terveellinen satulatuoli ois myös kivoja. Ylipäätään pidän aika paljon väreistä, ja se saa ompelunurkassani näkyä. Olisi hauskaa pitää esimerkiksi lankakeriä sillä tavalla näkösällä kuin ne ovat lankakaupassakin, mutta kissat repis ne varmaan alas sitä mukaa kun niitä asettelis.

Seuraavaksi yllätysvapaapäivän (ei ole mikään rinkelisesonki tää hellekausi) vietto jatkunee muutamalla kirjallisuusesseellä. Kesäkurssit on parasta :D ja Goethe :DD

0 kommenttia:

Lähetä kommentti