tiistai 17. kesäkuuta 2014

#desucon2014 #graffiteja #taikatyttöluento #väsyttää

Desucon oli kiireinen, vähäuninen ja viihdyttävä. Olen tällä hetkellä kesätöissä rinkelitehtaalla (:D) Suonenjoella, joten valmistautuminenkin oli jotenkin erikoista, kun kaikkia omia tavaroita ei ollut saatavilla, työpäivät olivat pitkiä ja väsyttäviä ja kurssitöitäkin oli vielä kesken.


Koska otin koko Desussa huimat kolme kuvaa, kuvitan tätä postausta myös viime sunnuntain Ysitien Lemmikissä otetuilla kuvilla. Kato miten söpö satanistikaritsa :3

Kolmessa illassa surautin kuitenkin jotain päällepantavaa eli Ghiblin Kikin, mikä tietenkin varmisti kunnon univelat jo ennen conia. Töiden takia emme myöskään päässeet Sibbelle kun vasta joskus puoli kymmenen maissa, mikä oli sääli, sillä perjantaille oli ladattu monta kiinnostavaa ohjelmaa. Pitänee tsekata ainakin nuo Animea gaijineille ja Hyvää mangakaa etsimässä youtubesta myöhemmin, ehkä myös se cosplaykeskustelupiiri, jos se on taltioitu.

Hengasin tunnin tai pari perjantai-iltana green roomissa onigiria mutustellen ennen kuin suuntasimme Kuuseen tutimaan. Minut oli lykitty majoitusvänkäriksi kävijämajoitukseen, joten iloisen 06-12-vuoroni ansiosta heräsin sitten puoli kuudelta heittämään Kikin päälle. Olin valmis tasalta, mikä oli hieno homma, sillä tässä vaiheessa infotiskiltä selvisi, että kävijämajoitus on tosiaan jossain koululla, aika kaukana Sibbeltä. Eihän tässä nyt oltu kun kuudetta vuotta vänkärinä (eka kerta majoitusvänkärinä, tosin), mistäpä minä olisin kävijöiden majoituksesta tiennyt. Ihan turhaa ois varmaan jonkun vänkäriohjeistuksen lukeminen ollut :D

Ja siinä satanistikaritsan kaverit :) Ihan unohtuu nolot vänkärimokat kun näitä rapsuttelee.

Oikeastaan  majoituksen aamuvuoro oli aika hyvä - en ehtinyt missata juuri mitään ohjelmaa, kanssavänkäreiden kanssa oli mukava istuksia ja juoda teetä (kun kahvinkeitin hajosi :<) ja katsoa panssarisotatytyjä, ylipäätään aamu lähti ihan nätisti käyntiin. Työvuoron jälkeen harhaillessani uuden vänkärituttavuuden kanssa takaisin satamaan otin jopa yhden kuvan!


Jäin varmaan johonkin onigirikierteeseen cosplaykisojen alkamiseen asti, koska muistan, että aioin mennä kuuntelemaan Sailor Moon ja feminismi -luentoa, mutta niin ei sitten ilmeisesti kuitenkaan tapahtunut. Ainakin järjestelin mangakirppiksellä myytäviäni (kiitos kaikille saksankielisen yaoin kuluttajille rahoistanne). Kisat olivat kuitenkin hienot, taso kova ja voitot meni nappiin ja sillai. Erityisen vaikuttunut olin Hall Cosplay -kisan voittaja-asusta, ei jumantsuide millanen suikalekaava niissä hihoissa on täytyny olla :o Materiaalivalinta ja kaikki oli niin pätevää, ei tuomaristoon rajoittunut se doki-dokin määrä.

Siellä oli laamoja! Doki-doki niillekin.

Olen seurannut Tubbsin töitä ja tekemisiä ihan oikeasti vähintään 12-vuotiaasta lähtien kuten kunnon lurkkeri ainakin, joten olisi sinänsä ollut kiinnostavaa mennä kuuntelemaan sitä Hatoful Boyfriend -luentoa. Kirppariballerinani tosin hiersivät siinä määrin, että korjailin niitä sitten kaaoscosplay-työpajassa. Kiitos pajan pitäjille rennosta meiningistä ja hyödyllisestä pajasta :)

Loppulauantai menikin jälleen aika sumussa, varmaan söin ja silleen? Hipsin kymmenen maissa jo kohti koulumajoitusta, sillä sunnuntaille olin voittanut vuorolotossa työajat 00-06. Nukuin puolitoista tuntia, valvoin yökkärissä kahteen asti oven edessä, kunnes sain luvan mennä (tai siis menin vaan) peiton kanssa alas narikkaan torkkumaan. Aamuyöllä narikassa kävi ehkä neljä kävijää, joten mukavastihan se yö lopulta meni - varsinkin, kun pääsin kuudelta jo oikeasti vähän nukkumaan.Sunnuntai meni aikalailla cosplayesityskisan ja AMV-kisan merkeissä. Yleensä en hirveästi syty huumoriesityksistä tai -videoista, koska aika pitkään se huumori on ollut lul so random sininen mehujää -tasoa. Tällä kertaa sekä Dugtrio-pojat että Oops! Eren did it again -AMV olivat henkilökohtaisia suosikkejani. Kaikin puolin oli hienoa nähdä oikeasti ihan hauskaa läppää näissäkin piireissä :) Taidokasta ohjausta osoitti myös Paradise Kiss -esitys, missä oli todella hienoa liikkuvuutta ja joka muutenkin soljui kivasti.

Miks mää en oo tienny, että Ysitien Lemmikissä on Pupusaari?! Siis pieni saari täynnä pupuja. Sinne vie silta missä on portti ja portissa lukee ettei kissaa saa päästää saarelle. I wonder why.

Kisojen jälkeen kävin katsomassa vielä kavereiden Space Dandy -luennon lopun ja jäin samaan saliin taikatyttöluennolle. Ilmeisesti luennon rikkonaisuutta on kritisoitu jonkin verran, mutta omasta mielestäni se oli loogisin tapa jäsentää luennon aiheet ja näkökulmat järkevästi rajalliseen aikaan. En ole itse lainkaan kiinnostunut taikatyttöanimesta ja kokemukseni rajoittuu pariin ruotsidubattuun Sailor Moon -jaksoon ja muutamaan suomenkieliseen Tokyo Mew Mew -pokkariin. Visuaalinen ilmaisu puvustuksessa/hahmodesignissa on kuitenkin todella kiinnostavaa, ja sitä on tullut mietittyä myös teatterin puolella, ja siitäkin näkökulmasta luento oli hyvin mielenkiintoinen. Luennon pitäjä taisi itsekin jossain vaiheessa todeta, että nämä ovat melko selviä juttuja, joten käydään ne nopeasti läpi - tämä päti monen muunkin osa-alueen kuin värimerkitysten kohdalla, ja ainakin itse jäin kaipaamaan vähän syvällisempää analyysia. Esimerkiksi pohdintaa siitä, miksi tytöille ja nuorille miehille suunnatuissa taikatyttösarjoissa on puvustuksellisia eroja, olisi voinut laajentaa. Ylipäätään noiden suuntausten vertailusta voisi varmaan saada jo erillisen luennon kasaan (ilmainen vinkki :D).

Taikatyttöluennolta siirryinkin jo päättäjäisiin. Jee, Urobuchi ja Frostbite K-18, woop woop. Harkitsen DesuTalksia ja Cruisea, mutta kuuttimerkeissä seuraavan kerran ainakin sitten alkutalvesta taas.
0 kommenttia:

Lähetä kommentti